15 maart 2011

Wordt verwacht 229 (nieuws, 2011)

OP ZOEK NAAR DE MAYA-VERSIE VAN 'GENESIS'

De lezer die de literaire thrillers een beetje beu is en graag een avonturenroman tot zich wil nemen, moet even wachten tot juni 2011. Dan verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna de thriller 'Zwarte regen' ('voor liefhebbers van Crichton en Cussler'), het debuut van de Amerikaanse schrijver Graham Brown.

Het boek gaat over een team van onderzoekers dat op expeditie gaat om een legendarische Maya-stad te vinden. Daar zouden volgens de overlevering zich de teksten van Popul Vuh bevinden, oftewel de Maya-versie van het bijbelboek Genesis. De belangrijkste personages in dit verhaal zijn de overheidsfunctionaris Danielle Laidlaw, die er niks voor voelde deze expeditie te leiden, een professor die nog rouwt om de dood van zijn vrouw en een huurling, die ooit voor de CIA werkte.

Graham Brown verhuisde vroeger als kind vaak met zijn familie en groeide derhalve op in Illinois, Connecticut en Pennsylvania. Hij was werkzaam als piloot en advocaat en startte zijn eigen onderneming op het gebied van de gezondheidszorg. Daarna besloot Brown, een toegewijd fan van Michael Crichton, Stephen King en tv-series als 'The X-files', schrijver te worden. Browns tweede boek, 'Black Sun', verschijnt in augustus in de Verenigde Staten en gaat over de Maya-profetie over het einde van de wereld in 2012.

Andere nieuwe titels:

Suzanne Vermeer - 'Bella Italia' (juni 2011). Als een Nederlands echtpaar gaat kamperen aan het Gardameer maakt hun zoon al snel vrienden. Maar op een avond komt hij niet op de afgesproken tijd thuis.
Mari Jungstedt - 'Dubbele stilte' (juni 2011). Een weekendje weg van drie bevriende echtparen mondt uit in een nachtmerrie.
Petros Markaris - 'Het late journaal' (juli 2011). Een onderzoeksjournaliste wordt vermoord vlak voor ze in het late journaal een onthulling zou doen. Commissaris Kostas Charitos leidt het moordonderzoek.
Ann Cleeves - 'Blauw licht' (augustus 2011). Door een zware storm kan niemand Fair Isle betreden of verlaten. Juist dan wordt er op het eiland een bekende vrouw vermoord.
Gregg Hurwitz - 'Dan sterft ze' (augustus 2011). Patrick Davis begint de grip op zijn leven te verliezen. En dan ontvangt hij een dvd waaruit blijkt dat hij in de gaten wordt gehouden.
Havank Ross - 'Het teken van de Schorpioen' (september 2011). Nieuw avontuur waarin hoofdinspecteur Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, een actuele misdaadzaak tegen het licht houdt.
Birger Baug - 'Verlossing' (september 2011). Wanneer zijn collega met een anonieme tipgever in een park afspreekt en ze wordt neergestoken, keert inspecteur Halvor Heming noodgedwongen terug van zijn vakantieades.
John Sandford - 'Vuile handen' (september 2011). Bij een overval op een ziekenhuisapotheek sterft een van de personeelsleden. Eén vrouw kan de daders identificeren: zij is de echtgenote van rechercheur Lucas Davenport.
Eric Van Lustbader - 'Het Syriër complot' (september 2011). Alli Carson, dochter van de overleden president, wordt tijdens haar opleiding tot FBI-agent verdacht van een gruwelijke moord. Jack McClure moet haar beschermen.
Åke Edwardson - 'Allen die gestorven zijn' (september 2011). Het is midzomer in Göteborg en snikheet. Iedereen wacht op de koelte van de korte nacht, maar voor één man komt die nacht nooit.

Geen opmerkingen: