07 maart 2011

JFK (nieuws, 2011)

STEPHEN KING SCHRIJFT OVER 22 NOVEMBER 1963

Het nieuwe boek van de Amerikaanse bestsellerauteur Stephen King zal zich toespitsen op de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy. De duizend pagina's tellende roman, die in november van dit jaar uitkomt, krijgt als titel '11/22/63', naar de dag dat Kennedy in Dallas, Texas, werd doodgeschoten.

King beschrijft in het boek de wanhopige pogingen van een onderwijzer om de tragedie te voorkomen. De 35-jarige Jake Epping, leraar Engels in Lisbon Fails, Maine, verneemt van zijn vriend Al dat zijn provisiekamer een 'poort' is naar 1958. Hij probeert Jake voor zich te winnen om de moord op Kennedy te voorkomen. Jake stemt toe en belandt in de wereld van Elvis, JFK, de getroubleerde einzelgänger Lee Harvey Oswald en bibliothecaresse Sadie Dunhill, die de liefde van Jakes leven zal worden.

Een woordvoerder van Kings Amerikaanse uitgever noemt het boek 'groot, ambitieus en spookachtig'. Zijn Britse uitgever zegt: ,,'11/22/63' is het beste 'what if'-boek dat ik ooit heb gelezen. Het combineert het beste van Kings mysteries met de bewegingsruimte van een epos. Het wordt het boek van 2011.''

(Bron: The Daily Telegraph)

Geen opmerkingen: