10 maart 2011

Gesignaleerd (12)

(vers van het mes)

CAMILLA LÄCKBERG - VUURTORENWACHTER

Bij uitgeverij Anthos is verschenen 'Vuurtorenwachter' van de Zweedse thrillerauteur Camilla Läckberg, het vervolg op 'Zeemeermin'.

Inspecteur Patrick Hedström gaat na een langdurig ziekteverlof weer aan het werk. Hij is zijn kantoor nog niet binnen of hij krijgt al een moordonderzoek toegewezen. Er is een man gevonden in zijn flat, gedood door een schot in zijn achterhoofd.

Het slachtoffer is Mats Sverin, en motieven voor de moord zijn moeilijk te vinden. Patrick begint met het in kaart brengen van Mats' leven en stuit daarbij op meer geheimen dan hem lief is. Waarom had Mats zo'n haast om van Göteborg terug naar Fjällbacka te verhuizen? Welke rol speelde hij in de verbouwing van een oud hotel tot een luxueuze spa? En is het toeval dat Mats' jeugdliefde Annie ook naar de westkust is teruggekeerd? Ze hadden jarenlang geen contact, maar nu woont Annie op het eiland Gråskär waar haar familie generaties lang leefde. Een eiland vol geheimen en, zo gaat het gerucht, geesten.

Camilla Läckberg (1974) was in 2010 de bestvekropende vrouwelijke thrillerauteur van Europa. Dit voorjaar verschijnen in Zweden Läckbergs eerste kinderboek en haar tweede kookboek. Momenteel werkt ze aan het scenario voor een tv-serie.

Camilla Läckberg - Vuurtorenwachter. Vertaling: Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel. Uitgeverij Anthos, 464 pag., ISBN: 9789041416018, € 19,95

Geen opmerkingen: