17 maart 2011

Wordt verwacht 230 (nieuws, 2011)

EXIT VOOR FILMREGISSEUR

Hij regisseert de telefilm 'Cop vs Killer', gebaseerd op de ijzersterke thriller van Simon de Waal, maar nu heeft de regisseur zelf ook de tekstverwerker ter hand genomen. 'EXIT' heet het thrillerdebuut van filmproducent en -regisseur Hans Pos, dat in september 2011 bij uitgeverij Q verschijnt. De Waal en collega Tomas Ross hebben kennelijk Pos' manuscript al mogen lezen en zij stuiteren werkelijk van enthousiasme. 'Spannender dan de werkelijkheid', zegt Ross over 'EXIT', terwijl De Waal het boek 'een prachtcombinatie van ademloze spanning en diepe ontroering' noemt. Deze collegiale knuffels scheppen natuurlijk verwachtingen.

Het verhaal: Op het moment dat de celdeur achter haar dichtklapt, beseft de Nederlandse Cecilia dat er een abrupt einde is gekomen aan haar carrière als zakenvrouw in een Colombiaans drugskartel. Ze wordt voor de keuze gesteld: de rest van haar leven de cel in, of een getuigenis afleggen in ruil voor een nieuwe identiteit in Amerika. Hoewel ze weet dat ze door te praten haar eigen doodvonnis tekent, besluit ze mee te werken. Na een geruchtmakend proces verdwijnt Cecilia even plotseling als definitief in de anonimiteit.

Juist op het moment dat ze in haar tweede leven eindelijk haar draai gevonden lijkt te hebben, wordt ze gedwongen terug te keren naar Amsterdam. Terug naar de wereld die ze vaarwel had gezegd.

Hans Pos (1958) studeerde rechten in Amsterdam. Na zijn studie begon hij (samen met Dave Schram en Maria Peters) zijn eigen filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany. Sindsdien is hij werkzaam als scenarist, regisseur en filmproducent (van o.a. 'Kruimeltje' en 'Sonny Boy'). Momenteel schrijft hij aan zijn tweede roman, 'De tranen van Tamara'.

Andere nieuwe titels:

Michael Gregorio - 'Boetedagen' (juni 2011). Historische thriller. Drie kinderen dood in bed, hun moeders lichaam verbrijzeld door een ongeluk in een pakhuis, hun vader overleden tijdens een militaire oefening - en dat allemaal binnen één week. Tragisch toeval of onderdeel van een groter plan? Achter Michael Gregorio gaat het echtpaar Michael G. Jacob en Daniela De Gregorio schuil.
Viveca Sten - 'Stille wateren' (augustus 2011). Op een hete ochten in juli spoelt het lijk van een man aan op het strand van het vakantie-eilandje Sandhamm. Een week later wordt er op Sandhamm een vermoorde vrouw gevonden. De spanning bij de bevolking loopt op. Welke geheimen liggen er verborgen op dit eiland? Viveca Sten (1959) wordt bestempeld als 'rijzende ster van de Zweedse misdaadliteratuur'.
José Rodrigues dos Santos - 'De toorn van God' (augustus 2011). Uit een nucleair complex in Rusland worden twee dozen met hoogverrijkt uranium gestolen. De grootste nachtmerrie van de mensheid lijkt uit te komen. Wat als Al Qaida een atoomwapen zou hebben?

Geen opmerkingen: