25 juli 2010

Wordt verwacht 198 (nieuws, 2010)

EERSTE THRILLER VAN 'STIJLVOLLE' EX-DRUGSBARON

Hij reageert als je de naam John McKenna noemt. Maar hij is ook bekend als Donald Nice, Anthony Tunnicliffe, Albert W. Jennings, Ray Fox, John Goddard en 'Albi'. Op het hoogtepunt van zijn carrière bediende hij zich van 43 identiteiten en was hij bereikbaar via 89 telefoonnummers. Je moet wel veel aliassen hebben wil je in de cannabishandel - letterlijk - overleven. Maar onder zijn echte naam publiceert Howard Marks, Engelands aardigste ex-drugsbaron (zegt de uitgever) bij uitgeverij De Fontein zijn eerste thriller. Zijn boek met de Rolling Stones-titel 'Sympathy for the Devil' verschijnt in oktober 2010 bij uitgeverij De Fontein in Nederlandse vertaling onder de titel 'Dansen met de duivel'.

Wat gebeurt er als de man die je ooit liefhad een moordenaar blijkt te zijn? Dat is de centrale vraag in Dansen met de duivel. En met dit dilemma wordt rechercheur Catrin Thomas geconfronteerd als het lichaam van haar ex wordt gevonden in het donkere water van Cardiff Bay. Het politierapport geeft aan dat Rhys is omgekomen nadat hij, zo stoned als een garnaal, een vrouw heeft aangevallen en een man heeft vermoord.

Rechercheur Catrin Thomas vertrouwt het allemaal niet. Hoe meer ze zich verdiept in het bewijst, hoe verder ze verwikkeld raakt in de schimmige wereld van occulte sekten. Het onderzoek leidt haar naar een afgelegen eiland waar in de jaren zeventig een serie omstreden paranormale experimenten heeft plaatsgevonden. Daar komt de zaak tot een verbijsterende climax.

Dennis Howard Marks heeft tot dusver een allesbehalve saai leven geleid. Hij werd op 13 augustus 1945 geboren in het mijnstadje Kenfig Hill in Wales. Hij studeerde in Oxford waar hij een graad behaalde in nucleaire fysica en filosofie. Marks werkte bij de Britse geheime dienst, alvorens berucht én uiterst populair te worden als de grootste Engelse drugsbaron aller tijden. Hij smokkelde grote hoeveelheden hasj van Pakistan en Thailand naar de Verenigde Staten en Canada in de apparatuur van toerende rockbands. Uiteindelijk werd hij gearresteerd en veroordeeld tot 25 jaar celstraf, door te brengen in de gevangenis van Terre Haute, Indiana. Hij werd op borgtocht vrijgelaten in april 1995 nadat hij zeven jaar achter de tralies had gezeten. Door de Daily Mail wordt hij beschreven als de meest stijlvolle drugsbaron aller tijden.

In 1996 tekende Marks zijn levensverhaal op in zijn bestseller 'Mr. Nice', die eind dit jaar zal worden verfilmd met in de hoofdrollen Rhys Ifans en Chloë Sevigny. Daarnaast vergrootte hij zijn roem met spectaculaire live voordrachten over zijn turbulente leven, zijn populaire website en bedrijfje in cannabiszaad, de 'Mr. Nice Seed Bank'. Hij voert actief campagne voor de legalisatie van softdrugs.

Andere nieuwe titels:

Peter James - 'Doodskus' (oktober 2010). Na een Nieuwjaarsbal in het Metropole Hotel in Brighton wordt een vrouw bruut verkracht als ze terugkomt op haar kamer. Een week later wordt nog een vrouw aangevallen. Van beide slachtoffers zijn de schoenen verdwenen. Inspecteur Roy Grace stort zich op de zaak.
Giorgio Faletti - 'Ik ben God' (oktober 2010). New York is in de greep van een seriemoordenaar. Het is een psychopaat die zegt dat hij God is.
Paulus Hochgatterer - 'De zoete waanzin' (oktober 2010). Op een winteravond in een Oostenrijks alpendorp wordt een oude man het hoofd ingeslagen. Zij kleindochter vindt hem en is zo getraumatiseerd dat ze geen woord meer spreekt. Psycholoog Raffael Horn wordt tegen zijn zin betrokken bij de zaak.
Jim Kelly - 'Gedenk te sterven' (september 2010). In 1992 verdwijnt de 15-jarige Norma Jean spoorloos. Exact 18 jaar later werodt het lichaam van Norma's tweelingbroer uit de verzengende hitte van een verbrandingsoven gehaald. Na onderzoek blijkt dat zijn dood geen ongeluk is.
Richard Dübell - 'De erfgename van de Duivelsbijbel' (november 2010). Laatste deel in de Duivelsbijbel-trilogie. 1648. Na bijna dertig jaar snakt de Europese bevolking naar het einde van de oorlog. De Duivelsbijbel, het machtigste boek ter wereld, staat in het middelpunt van de belangstelling.
Kate Brady - 'Verknipt' (januari 2011). Binnen het tijdsbestek van één week worden zes vrouwen vermoord, als ultieme straf voor daden die ze in het verleden hebben begaan. De dader houdt zich schuil... in het volle zicht.
Ed van Eeden - 'Baantjer Inc. Moord met een strijdbijl' (november 2010). Voor meer informatie zie hier.

Geen opmerkingen: