20 juli 2010

Filmhit (nieuws, 2010)

'SNEL GELD' OP HET DOEK

Op 7 oktober gaat in de Nederlandse bioscopen de film 'Snabba Cash' in première, gebaseerd op het gelijknamige thrillerdebuut van de Zweedse thrillerauteur en strafrechtadvocaat Jens Lapidus, in het Nederlands verschenen onder de titel 'Snel geld'. De film én het boek gaan over drie mensen 'in de meedogenloze wereld' van de georganiseerde misdaad.

Het verhaal: In Stockholm, waar de decadente bovenwereld en de rauwe onderwereld nauw met elkaar verbonden zijn, zwichten drie mannen voor de lokroep van de cocaïnehandel. Ze dromen van een beter leven, maar dan hebben ze wel geld nodig.
Veel geld. En snel.
De ambitieuze student JW zoekt koortsachtig manieren om zijn dure levensstijl te kunnen blijven betalen. Alleen dan kan hij zich handhaven tussen de rijke elite. Zeker als hij verliefd wordt. De drugsdealende Latino Jorge is op de vlucht voor de politie en de Joegoslavische maffia. Met het importeren van een grote partij cocaïne wil hij nog één keer een grote financiële klapper maken. De Joegoslavische huurling Mrado jaagt op Jorge. De noodgedwongen zorg voor zijn jonge dochter zit een snelle afrekening in de weg. Terwijl JW steeds dieper afglijdt in de donkere wereld van de georganiseerde misdaad, brengt hij het lot van hen samen in een strijd op leven en dood.

De hoofdrollen worden gespeeld door Joel Kinnaman, Matias Padin Varela en Dragomir Mrsic. De regie is in handen van de Zweed Daniél Espinosa. Sinds de release begin dit jaar in Zweden groeide 'Snabba Cash' uit tot een van de grootste Scandinavische filmhits ooit. De productiemaatschappij werkt momenteel aan de verfilming van Jens Lapidus' tweede boek 'Bloedlink'.

Bekijk hier de trailer.

Geen opmerkingen: