16 juli 2010

Flaptekst (nieuws, 2010)

BEZOEKERS CRIMEZONE VOORAL FAN VAN BUITENLANDSE AUTEURS

Crimezone trekt vooral bezoekers die fan zijn van buitenlandse auteurs. In de Thrillerschrijver Top 50 van deze website staan slechts negen schrijvers uit het Nederlandse taalgebied. De hoogst geklasseerde is Saskia Noort op plaats 15. Daarna volgen Esther Verhoef (18), Simone van der Vlugt (22), Loes den Hollander (23), Pieter Aspe (31), René Appel (32), Charles den Tex (35), Deflo (43) en Tomas Ross (45).

De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter is het populairst onder de sitebezoekers. Zij vergaarde de meeste stemmen van de 2127 deelnemers aan de peiling.

De naam van de auteur en de flaptekst zijn voor de ondervraagden de belangrijkste factoren om een boek uiteindelijk te kopen. Men laat zich tevens beïnvloeden door recensies van Crimezone en andere media. Quotes, de omvang van het boek en het advies van de boekverkoper worden als minst belangrijk beschouwd om tot aanschaf van een boek over te gaan.

Literaire en psychologische thrillers zijn veruit het populairst bij de ondervraagden. Misdaadromans met een bovennatuurlijke of financiële invalshoek zijn het minst populair bij de deelnemers.

(Bron: Crimezone)

Geen opmerkingen: