20 juli 2010

Kanshebbers (nieuws, 2010)

NOORT-FILM IN DE RUNNING VOOR OSCAR-SELECTIE

Dertien Nederlandse speelfilms hebben zich aangemeld voor deelname aan de Nederlandse Oscarselectie. Ook de verfilming van de debuutthriller 'Terug naar de kust' van Saskia Noort is een van de inzendingen. Op 1 september zal de Nederlandse Oscar Selectie Commissie (NOSC) 2010 haar stem uitbrengen voor de speelfilm die naar de 'Academy of Motion Pictures Arts and Sciences' in Los Angeles gestuurd zal worden als Nederlandse inzending in de categorie 'Best Foreign Language Award'.

'Terug naar de kust' ging in oktober 2009 in première. De film trok in amper anderhalve week tijd meer dan 110.000 bezoekers. Hoofdrolspeelster Linda de Mol ontving hiervoor de Gouden Film. Terug naar de kust is niet de enige boekverfilming die op de selectielijst staat. Ook Kluuns roman 'Komt een vrouw bij de dokter' en 'Tirza' van Arnon Grunberg behoren tot de kanshebbers.

Op de selectielijst staan de volgende films: De gelukkige huisvrouw, Happy End, De hel van '63, Hunting & Zn, Iep!, Joy, Komt een vrouw bij de dokter, Shocking Blue, Terug naar de kust, Tirza, De vliegenierster van Kazbek, Win/Win en Zwart water.

Geen opmerkingen: