11 juli 2010

Prijzenregen (nieuws, 2010)

AWARD VOOR LISA GARDNER

De Amerikaanse thrillerschrijfster Lisa Gardner heeft zaterdag 10 juli tijdens een galabanket in het Grand Hyatt hotel in New York de 2010 Thriller Award gewonnen voor haar thriller 'The Neigbor'. Haar thriller werd in de categorie Best Hard Cover Novel bekroond door een jury van de initiatiefnemers van de prijs, de organisatie International Thriller Writers (ITW).

Gardners winnende boek verscheen in mei in Nederlandse vertaling bij uitgeverij The House of Books onder de titel 'De leugenaar'. Ze vertelt daarin het verhaal van de jonge moeder Sandra Jones die spoorloos uit haar huis in Boston verdwijnt. Ze laat haar vierjarige dochter als enige getuige achter. Echtgenoot Jason wordt direct als hoofdverdachte beschouwd. Brigadier D.D. Warren voelt meteen dat er iets fout zit met dit op het oog zo normale gezin.

In de categorie Best Paperback Novel ging Tom Piccirilli met een award naar huis voor zijn boek 'The coldest mile'. De beste debutant was Jamie Freveletti, schrijver van 'Running from the devil'. Twist Phelan werd bekroond in de categorie Best Short Story met 'A stab in the heart'.

Schrijver Ken Follett werd benoemd tot ThrillerMaster. Hij kreeg deze eretitel als erkenning voor zijn totale oeuvre. Verder waren er oeuvreprijzen voor Mark Bowden (True Thriller Award) en Linda Fairstein (Silver Bullet Award).

Geen opmerkingen: