20 juli 2010

In de groei (nieuws, 2010)

GEBONDEN BOEK VERLIEST VAN E-BOOK

Digitale boeken vinden steeds meer aftrek. Amazon, de grootste onlinewinkel ter wereld, verkoopt in de Verenigde Staten inmiddels meer e-books dan 'gewone' boeken met een harde kaft, zo heeft het bedrijf laten weten. De verkoop van de digitale boeken is verdrievoudigd, sinds Amazon de Kindle, de eigen e-reader, vorige maand in prijs verlaagde. Hij kost nu 189 dollar (145 euro) in plaats van 259 dollar.

,,De verkoop van boeken met een harde kaft groeit nog steeds, maar toch worden er nu meer elektronische boeken verkocht'', aldus oprichter Jeff Bezos van Amazon. De afgelopen maand stonden tegenover de verkoop van elke honderd boeken met kaft, 180 digitale boeken, aldus Amazon. In de cijfers zijn paperbacks niet meegenomen.

Website De Papieren Man meldt dat Amazon heeft berekend dat vijf auteurs meer dan 500.000 digitale boeken hebben verkocht. Onder hen zijn thrillerauteurs Stieg Larsson en James Patterson. De laatste is trouwens de eerste die in het totaal meer dan een miljoen digitale exemplaren van zijn boeken wist te slijten.

(Bron: o.a. De Papieren Man)

Geen opmerkingen: