23 juli 2010

Sprakeloos (nieuws, 2010

BIERVAT VOOR R.J. ELLORY

De Britse thrillerauteur R.J. Ellory is voor zijn boek 'A Simple Act of Violence' bekroond met de Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year Award. Hij versloeg niet de minste collega's zoals Ian Rankin en Peter James.

Ellory nam donderdag 22 juli op het door bierbrouwer Theakston gesponsorde thrillerfestival in Harrogate een cheque ter waarde van drieduizend Britse ponden (een kleine 3300 euro) in ontvangst. En er was ook nog een handgemaakte, gegraveerde biervat voor de laureaat.

Volgens de website van Booksellers.com zei Ellory dat behalve hij niemand op dat moment de definitie van sprakeloosheid kan begrijpen. ,,Ik ben volslagen sprakeloos en verbluft.''

Bierbrouwer Simon Theakston verklaarde dat de shortlist dit jaar van uitzonderlijk hoge kwaliteit was. ,,Maar 'A Simple Act of Violence' is een meer dan indrukwekkend, fascinerend en verrassend boek en daarom een terechte winnaar.'' De thrillerprijs werd dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Van Ellory zijn tot dusver twee thrillers in Nederlandse vertaling verschenen: 'Een volmaakte vendetta' en 'Een stil geloof in engelen'.

(Bron: Bookseller.com)

Geen opmerkingen: