16 juli 2010

Met één hand (nieuws, 2010)

OOK DAN BROWN LIGT DWARS

Op de boekenmanifestatie Manuscripta 2009 werd de eerste dwarsligger® gelanceerd. Nog geen jaar later is de vijftigste uitgave van dit 'kantelboekje' verkrijgbaar. Voor deze 'mijlpaal' werd een bijzondere titel gekozen: 'Het verloren symbool' van Dan Brown. Deze dwarsligger® is sinds vandaag verkrijgbaar, evenals een 'normale' zomerse uitvoering van Dan Browns thriller trouwens.

Browns jongste thriller verscheen op 30 oktober 2009. 'Het verloren symbool' belandde met 350.000 verkochte exemplaren op de derde plek in de CPNB Top-100 2009 en ging inmiddels, in een halfjaar tijd, 550.000 keer over de toonbank. Wereldwijd werden er 19 miljoen exemplaren van 'Het verloren symbool' gedrukt.

De dwarsligger® is een initiatief van Jongbloed – drukker en uitgever van bijbels – en uitgeversconcern NDC|VBK. Op het dwarsliggerconcept is wereldwijd patent verkregen. Het boekje dat gemakkelijk met één hand te lezen is is inmiddels onderscheiden met meerdere prijzen, waaronder de NIMA Marketing Excellence Award.

Geen opmerkingen: