22 juli 2010

Met ceekaa (nieuws, 2010)

NEEF ZET SPEURWERK DE COCK VOORT

Met het verschijnen van 'De Cock en de moord in gebed' zette Appie Baantjer (1923) in oktober 2008 een punt achter de avonturen van rechercheur De Cock van het bureau Warmoesstraat. De speurder had zeventig moordzaken opgelost en zijn geestelijk vader vond het wel welletjes.

Maar voor de verstokte De Cock-fans is er toch nog goed nieuws. In november 2010 verschijnt bij uitgeverij De Fontein 'Baantjer Inc., Moord met een strijdbijl'. Hierin zet Hendrick (met ceekaa) Zijlstra, de neef van De Cock, het werk van zijn beroemde oom voort. Hij is 28, maakt gebruik van moderne media en sociale netwerken, maar gaat ook graag te rade bij zijn oude oom. Volgens De Fontein heeft 'Baantjer Inc.' alle ingrediënten in zich van een klassieke Baantjer, maar dan geheel van deze tijd.

Schrijver van Baantjer Inc is journalist Ed van Eeden (1957). Hij heeft tientallen non-fictieboeken over van alles en nog wat op zijn naam staan, maar schreef ook enkele misdaadromans, zoals 'De vogelspin' en een reeks politieromans gesitueerd in Utrecht. Volgens De Fontein schreef Van Eeden Moord met een strijdbijl met toestemming én medewerking van Baantjer.

Uitgeverij De Fontein heeft ook bekendgemaakt dat zij drie oude Baantjer-avonturen in september 2010 opnieuw uitgeeft in 'een nieuw jasje'. Het gaat om 'De Cock en de broeders van de zachte dood' (deel 15), 'De Cock en moord op termijn' (deel 24) en 'De Cock en een veld papavers' (deel 62).

3 opmerkingen:

Marco Books zei

Ben benieuwd. Die boeken van Ed over district Noord waren de moeite waard: humor en spanning, en actuele thema's.

Unknown zei

het is zonde van het geld om baanter inc te kopen.
het is na hoofdstuk twee al wel bekend wie er verantwoordelijk is voor de dood
je kunt het wel gebruiken als voorleesboek voor kleuters,
inplaats van moord zeg je gewoon die man zich auw gedaan en dan is het boekje geschikt voor kleuters
echt jamer dat ed de naam baantjer mocht gebruiken

Anoniem zei

nou henny, volgens mij ben je joust een kleuter als je zo'n reactie neerzet en dan ook nog eens commentaar terug krijgt van een scholier als ik!