20 juli 2010

Wordt verwacht 197 (nieuws, 2010)

EEN OGENSCHIJNLIJK ONSCHULDIG UITSTAPJE

In thrillers van Scandinavische schrijvers regent het altijd, zei Liza Marklund begin dit jaar in een interview. Maar voor de nieuwe thriller 'Op zoek naar Hemingway' van de Deense auteur Leif Davidsen gaat dat even niet op. Broeierig Cuba is ditmaal het decor van de thriller die in november 2010 bij uitgeverij De Geus verschijnt.

Na het overlijden van zijn vrouw komt John Petersen in een persoonlijke crisis terecht. Hij besluit een reis te ondernemen in de voetsporen van zijn favoriete auteur Ernest Hemingway. De tocht krijgt echter een geheel andere wending wanneer hij de Cubaanse banneling Carlos Guieterez ontmoet. Carlos vraagt John naar Cuba te gaan om zijn dochter, die om politieke redenen met hem gebroken heeft, een brief te overhandigen. Dit ogenschijnlijk onschuldige uitstapje ontwikkelt zich tot een spannend drama waarbij de CIA en de Cubaanse geheime dienst, agenten en dubbelagenten, revolutionairen en antirevolutionairen betrokken zijn. Wie handelt in opdracht van wie? Wie is te vertrouwen en wie niet?

Leif Davidsen (Denemarken, 1950) is schrijver en journalist en werkte in Moskou als correspondent voor de Deense radio en televisie. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de succesvolste thrillerauteur van Denemarken. Zijn boeken halen oplages van meer dan honderdduizend exemplaren en verschijnen in tien landen. 'Op zoek naar Hemingway' is Davidsens zesde thriller in Nederlandse vertaling.

Andere nieuwe titels:

Maria Ernestam - 'Moord onder vrienden' (oktober 2010). Als Mari haar baan kwijtraakt, richt ze samen met vrienden Anna en Frederik een bedrijfje op dat mensen wil helpen met het oplossen van hun problemen. Hun opdrachten zijn van uiteenlopende aard, van juridisch advies tot huishoudelijke hulp. Maar dan vraagt Anna's buurvrouw hun haar man te vermoorden omdat hij haar mishandelt.
Mario Puzo - 'Het laatste graf' (november 2010). Voor meer informatie zie hier.
Arne Dahl - 'Midzomernachtsdroom' (november 2010). Voor het A-team van de Zweedse politie is het een bewogen midzomer: er wordt een Koerdische man neergestoken, een Poolse verpleegster vermoord met een bijl, een tv-producent neergeschoten en er wordt een lijk gevonden in een meer in Stockholm.
Jean-Christophe Grangé - 'Godenstemmen' (november 2010). In deze nieuwe thriller van 'de Franse Stephen King' wordt de koordirigent van de Armeense kerk vermoord in Parijs aangetroffen. Het slachtoffer blijkt een homoseksueel met een zwak voor jonge mannen en met een duister verleden in het Chili van Pinochet.

Geen opmerkingen: