01 juli 2011

Wordt verwacht 241 (nieuws, 2011)

MOORD IN DRIE VARIATIES

Bij uitgeverij Ailantus verschijnt in maart 2012 'Charles Jessold, moordcomponist' van de Britse 'gangsta-folk'-zanger en schrijver Wesley Stace. Het boek wordt door The New York Times bestempeld als 'een klassieke whodunit, doordrenkt van muziek'.

Engeland 1923. Na de generale repetitie van zijn opera wordt Charles Jessold dood aangetroffen met een revolver in zijn hand. Zijn echtgenote en een andere man liggen naast hem, vergiftigd. De politie concludeert snel: zelfmoord na moord op vrouw en minnaar. Een scenario dat griezelig veel lijkt op de plot van Jessolds vernieuwende opera.

Muziekcriticus Leslie Sheperd was nauw bevriend met de briljante jonge componiest, hielp zelfs met het schrijven van het libretto. Ogenschijnlijk helpt hij de politie. Naarmate de tijd verstrijkt blijkt dat hij en zijn vrouw een heel andere rol hebben gespeeld dan de wereld kan vermoeden.

Wesley Stace vertelt driemaal het moordverhaal van Charles Jessold. Elke hervertelling werpt nieuw licht op de zaak.

Wesley Stace (1965) is een singer-songwriter die onder de naam John Wesley Harding ruim vijftien albums heeft gemaakt. Eerder schreef Stace de romans 'Misfortune' en 'By George'. Op zijn website is muziek te beluisteren die speciaal voor Charles Jessold is gecomponeerd.

Geen opmerkingen: