05 juli 2011

Gesignaleerd 46 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

JAMES PATTERSON - HET TIENDE JAAR

Bij uitgeverij Cargo verschijnt deze week de thriller 'Het tiende jaar' van James Patterson. Het boek is volgens de uitgever 'de kroon op tien jaar The Women's Murder Club'.

De bruiloft van brigadier Lindsay Boxer lijkt snel vergeten als ze wordt opgeroepen om een gruwelijk misdrijf op te lossen: een tienermeisje is voor dood achtergelaten, en haar pasgeboren baby is spoorloos verdwenen. Er is geen spoor van de dader en het slachtoffer lijkt zelf informatie te verzwijgen. Advocaat Yuki Castellano is bezig met de grootste zaak van haar leven: een vrouw wordt ervan beschuldigd haar man voor de ogen van hun kinderen te hebben omgebracht. Wanneer ze via Lindsay bewijsmateriaal in handen krijgt, wordt ze tot een lastige keuze gedwongen die de vriendschap tussen de vrouwen op het spel kan zetten.

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Hij begon zijn carrière bij een reclamebureau, maar besloot zich in 1973 fulltime aan het schrijverschap te wijden. Patterson is de schrijver van twee succesvolle thrillerreeksen: Alex Cross en The Women's
Murder Club. Hij woont en werkt in Florida.

James Patterson - Het tiende jaar. Vertaling: Waldemar Noë. Uitgeverij Cargo, 272 pag., € 18,90. ISBN 978 90 234 6699 4

Geen opmerkingen: