04 juli 2011

Gesignaleerd 45 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

PETROS MARKARIS - HET LATE JOURNAAL

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt maandag 11 juli de thriller 'Het late journaal' van Petros Markaris. Het gaat om het eerste deel van een serie met commissaris Kostas Charitos in de hoofdrol.

Wanneer politiecommissaris Kostas Charitos op een avond naar een televisiestudio wordt geroepen, waar de onderzoeksjournaliste Janna Karajorgi vlak voordat ze in het late journaal een sensationele onthulling zou doen is vermoord, aarzelt hij geen moment. Janna Karajorgi wilde live in de uitzending vertellen dat eerder die dag een jong Albanees echtpaar werd neergestoken in een armoedig huis in Athene en dat de politie nog naarstig op zoek is naar hun verdwenen kind. Dat van die steekmoord klopt – vrijwel meteen erna rekende de politie een andere Albanees in, die bekende het echtpaar vermoord te hebben – maar noch deze verdachte noch de politie wist van het bestaan van een kind. Hoe zit dat? En wie vermoordde Janna Karajorgi?

Petros Markaris groeide op in Turkije als de zoon van een Griekse moeder en een Armeense vader. Behalve politieromans schrijft hij ook opiniestukken en scenario's voor film en televisie. Hij woont in Athene.

Petros Markaris - Het late journaal. Uitgeverij A.W. Bruna, 312 pag., € 19,95. ISBN 978 90 229 9596 9

Geen opmerkingen: