15 juli 2011

Naar de film (nieuws, 2011)

HYPNOSE VOOR CHOCOLAT-REGISSEUR

Het succesvolle thrillerdebuut 'Hypnose' van het Zweedse schrijversechtpaar Lars Kepler wordt verfilmd door zijn landgenoot Lasse Hallström (bekend van o.a. 'What’s Eating Gilbert Grape', 'Chocolat', 'My Life as a Dog' en 'The Cider House Rules'.

De film wordt komende winter opgenomen. De première van 'Hypnonist' wordt verwacht in de herfst van 2012.

'Hypnose' gaat over Erik Maria Bark die tien jaar geleden heeft besloten zijn praktijk als hypnotiseur te beëindigen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte.

Lars Kepler is een pseudoniem van auteursechtpaar Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril. Ze domineerden met hun debuut maandenlang de Zweedse bestsellerlijsten en scoorden ook internationaal naar behoren. Inmiddels is de tweede thriller, 'Contract', verschenen. Het nieuwe boek 'Getuige' verschijnt in januari 2012.

Geen opmerkingen: