21 juli 2011

Gesignaleerd 51 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

ARNE DAHL - REQUIEM

Bij uitgeverij De Geus verschijnt zaterdag 30 juli de thriller 'Requiem' van Arne Dahl. Het is de zevende roman in de tiendelige reeks, waarin de 'speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard', ook wel het A-team genoemd, centraal staat.

Het is maart 2003 en de oorlog in Irak breekt uit. Paul Hjelm, Kerstin Holm en de anderen leden van de de speciale eenheid van de rijksrecherche voor geweldsdelicten van internationale aard staan voor een raadsel: iets klopt er niet aan het gijzelingsdrama in de Stockholmse bank, maar wat? Een mysterieus bureau en een vernielde badkamer leiden hen rechtstreeks naar een van de meest dramatische episodes van de Tweede Wereldoorlog en een spionnennest uit de Koude Oorlog. En dat allemaal omdat één man het verleden wil veranderen.

Arne Dahl (1963) is auteur én criticus. Van zijn misdaadserie werden wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De auteur ontving hiervoor de Deutscher Krimi Preis 2005 en de Deense Palle Rosenkrantz Prize 2004. Arne Dahl is de enige auteur die beide prijzen in ontvangst mocht nemen.

Arne Dahl - Requiem. Vertaling: Ydelet Westra. Uitgeverij De Geus, 384 pag., € 15,00. ISBN 9789044514902

Geen opmerkingen: