04 juli 2011

Goed doel (nieuws, 2011)

'MEGATHRILLER' DOOR 26 AUTEURS

Zesentwintig thrillerschrijvers die bij elkaar opgeteld miljoenen boeken hebben verkocht, hebben samen een 'megathriller' geschreven. Het boek met de titel 'No rest for the dead' komt op dinsdag 5 juli uit, aldus initiatiefnemer Andrew Gulli.

Gulli is redacteur van Strand Magazine, een tijdschrift over misdaadthrillers en vroeg twaalf detectiveschrijvers ieder een hoofdstuk te maken. Toen dat niet genoeg opleverde voor een samenhangend verhaal vroeg hij nog eens veertien schrijvers een bijdrage te leveren.

Onder anderen bekende auteurs als Jeffery Deaver, Alexander McCall Smith, Tess Gerritsen, Lisa Scottoline en Kathy Reichs deden mee aan het project, dat vier jaar in beslag nam. Het boek gaat over detective Jon Nunn die twijfelt of een vrouw die hij hielp te veroordelen ook werkelijk schuldig is aan een moord. De opbrengst van het boek gaat naar een leukemiestichting.

In april 2012 verschijnt het boek in Nederlandse vertaling bij The House of Books onder de titel 'Geen rust voor de doden'. Volgens een woordvoerster van de uitgeverij staat het niet in de planning dat de opbrengsten van de Nederlandse vertaling eveneens naar een goed doel gaan.

Geen opmerkingen: