28 juli 2011

Wordt verwacht 251 (nieuws, 2011)

VOORBIJ DE ETALAGE

Als we uitgeverij De Arbeiderspers moeten geloven (en waarom zouden we dat niet doen?), dan belooft 'De Plaza' van het Zuid-Afrikaanse schrijversduo S.L. Grey een bijzonder debuut te worden. Het boek is deels thriller, deels horror en is daarnaast volgens critici een slimme satire op het consumentisme. Als de Nederlandse vertaling in januari 2012 daar is, kan de lezer zelf een oordeel vellen. Als-ie tenminste de winkel in durft...

Rhoda, een Zuid-Afrikaanse twintiger met een verminkt gezicht en nog zo wat problemen, neemt haar oppaskind mee naar een winkelcentrum om drugs te scoren. Daar raakt ze hem kwijt.

Wanhopig sleurt ze Dan, de nerdy medewerker van de boekwinkel waar het kind verdwenen is, mee op een zoektocht door het labyrint van de 'mall'. Dwalend achter de coulissen van de Plaza komen ze in een op het eerste gezicht aantrekkelijke, parallelle werkelijkheid terecht waar de klant meer dan koning is. Maar al gauw weten ze niet meer of ze nu moeten maken dat ze wegkomen of blijven.

Achter S.L. Grey gaan Sarah Lotz en Louis Greenberg schuil. Sarah Lotz is scenarist en auteur van de zombieserie Deadlands. Ze woont in Kaapstad. Greenberg is schrijver en freelance redacteur. Zijn debuutroman The Beggars' Signwriters was genomineerd voor de Commonwealth Writer's Prize in 2007. Greenberg woont in Johannesburg. Klik hier voor de trailer van 'The Mall' ('De Plaza')


Andere nieuwe titels:

Felix Francis - 'Op het spel' (februari 2012). Zoon Felix zet het werk van zijn in 2010 overleden vader Dick Francis voort. In deze thriller wordt een innemende jockey doodgeschoten net voordat hij aan een een belangrijke race zou beginnen. De media speculeren over diens banden met de maffia.
Peter-Paul Dirickx - 'Het Finis Terrae-schandaal' (oktober 2011). Debuut van Vlaamse vastgoedmakelaar gaat over Jean Vlaeminckx, een rijke patéfabrikant in Antwerpen. Hij is recent hertrouwd met de jonge, mooie Agnieska. Op een zondag wil Jean zijn testament bekendmaken aan zijn drie zoons. Maar dan wordt Agnieska dood aangetroffen in het zwembad van zijn villa.
Alex van Galen - 'Süskind' (november 2011). Thrillerauteur Van Galen schrijft de roman naar de gelijknamige speelfilm over de joodse collaborateur Walter Süskind die honderden kinderen van de dood redde.

Geen opmerkingen: