20 juli 2011

Anthos rules... (nieuws, 2011)

SIMONE VAN DER VLUGT SCHRIJFT GESCHENKBOEKJE

Simone van der Vlugt schrijft het geschenkboek voor Juni – Maand van het Spannende Boek 2012. Zij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen haar Anthos-collega's Esther Verhoef, Saskia Noort, René Appel en Nicci French.

In het geschenkboek dat Simone van der Vlugt voor de 24e editie van deze campagne schrijft, speelt een blinde vrouw de hoofdrol. Terwijl zij langzaam haar gezichtsvermogen terugkrijgt, ziet zij dingen die niet voor haar ogen bestemd zijn. Om zich voor te bereiden op het schrijven van dit verhaal, pleegt Van der Vlugt deze zomer research bij Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Dit is vandaag door de Stichting CPNB bekendgemaakt. Koninklijke Visio heeft in een reactie enthousiast gereageerd op de keuze voor Van der Vlugt als geschenkauteur en hoopt haar snel wegwijs te kunnen maken over mogelijkheden op het gebied van revalidatie van blinden en slechtzienden.

Van der Vlugt debuteerde in 2004 met 'De reünie'. Het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005. Daarna verschenen de thrillers Schaduwzuster (2005), 'Het laatste offer' (2007), 'Blauw water' (2008) en 'Herfstlied' (2009). Van der Vlugt werd meerdere keren genomineerd voor de NS Publieksprijs. In 2010 won zij met 'Op klaarlichte dag' deze prijs. Zowel Blauw water, 'Herfstlied' en 'Op klaarlichte dag' behaalden de 1e positie in De Besteller 60. Recent verscheen haar zevende thriller, 'In mijn dromen'. De thrillers van Simone van der Vlugt zijn in acht landen vertaald. In Duitsland zijn inmiddels meer dan 250.000 exemplaren van haar boeken verkocht.

Het thema van de editie 2012 wordt in augustus bekendgemaakt.

1 opmerking:

marco zei

Dat Simone het geschenkboekje mag schrijven, is geen verrassing. Na Saskia en Esther was het de te verwachten stap. Ik durf erom te wedden dat haar boekje beter zal zijn dan het geschenk van dit jaar! Ben benieuwd!