27 juli 2011

Wordt verwacht 250 (nieuws, 2011)

STERVEN IN HET HARNAS

'De eerste operathriller!', juicht uitgeverij De Geus over 'Dodelijk applaus' van de Noorse tenor Øystein Wiik, dat in januari 2012 in de winkel ligt. Kennis van zaken heeft de auteur in ieder geval, want hij zong in diverse opera's en musicals.

De wereldberoemde tenor James Medina treedt op in de nieuwe opera van Oslo. Zijn personage wordt in het stuk ogenschijnlijk vermoord, maar dan blijkt het bloed dat tijdens de derde akte uit Medina's hals spuit echt te zijn... Medina sterft op het podium, terwijl de dader ongemerkt weet weg te komen.

Tom Hartmann, eigenaar van het operablad 'Opera Today', vertrekt naar Wenen voor een stuk over de tenor. Daar komt hij de dader op het spoor - maar dieheeft ook hem in de gaten. Voor Tom het weet wordt hij zelf verdacht van de moord op Medina. Hij vlucht en moet een manier zien te vinden om zowel zijn eigen onschuld te bewijzen als de echte schuldige te pakken. Maar wat is de waarheid over Medina?

Øystein Wiik (1956) geniet als tenor bekendheid in de opera- en musicalwereld. Internationaal brak hij door in de rol van Jean Valjean in 'Les Misérables', ook te zien in Londen en Wenen. Daarnaast speelde hij onder andere in 'West Side Story', 'Cats', 'Jesus Christ Superstar', 'Evita' en 'The Phantom of the Opera'. Wiik acteert niet alleen, maar schrijft en produceert ook musicals. 'Dodelijk applaus' is zijn boekdebuut.

Andere nieuwe titels:

Leif Davidsen - 'Aan de vooravond' (januari 2012). Het is eind jaren dertig. Magnus Meyer reist vanuit Denemarken zijn jongere broer achterna, die is gaan vechten in de Spaanse Burgeroorlog. Zijn tocht brengt Meyer van het stoffige Spanje naar de Sovjet-Unie van Stalin.
Tina Uebel - 'Frankie' (november 2011). Christoph, Judith en Emma komen in de ban van de charismatische braman Frankie en stappen mee in zijn universum, dat van underground Hamburg. Wat begint als een avontuur, mondt uit in een fysieke en psychologische afgrond.
Jean-Christophe Grangé - 'Bloeddorstige driften' (november 2011). Officier van justitie Jeanne Korowa onderzoekt een serie bijzonder gewelddadige moorden in Parijs: afgehakte ledematen, kannibalisme en macabere mise-en-scènes.
Hakan Nesser - 'De stilte na Sarah' (november 2011). Erik Steinbeck en zijn vrouw Winnie Mason zijn verhuisd naar York, nadat hun dochtertje Sarah is ontvoerd. Hij is een schrijver die al jaren geen roman meer heeft kunnen schrijven, zij een beeldend kunstenaar die alleen nog maar in staat is het moment van de ontvoering te schilderen. Dan gebeuren er vreemde dingen.
Tom Egeland - 'Het evangelie van Lucifer' (oktober 2011). Archeoloog krijgt een tekst van 4500 jaar oud in handen die ook wel bekend staat als het evangelie van Lucifer. De tekst bevat historische informatie die zo sensationeel is dat er letterlijk een moord voor wordt gedaan. Ook de archeoloog is niet veilig.

Geen opmerkingen: