11 juli 2011

In Washington (nieuws, 2011)

NIEUW 'OUDJE' VAN JUSSI ADLER-OLSEN OP KOMST

De Deense thrillerschrijver Jussi Adler-Olsen heeft van zijn meest recente thrillers in Nederland ruim 350.000 exemplaren verkocht. Dat succes heeft uitgeverij Prometheus ertoe gebracht om na 'Het alfabethuis' en 'De bedrijfsterrorist' nog een 'oudje' van de bestsellerauteur uit te brengen. In januari 2012 verschijnt 'Het Washingtondecreet', Adler-Olsens derde thriller uit 2006.

Bij een moordaanslag op de avond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen komt de vrouw van de Democratische kandidaat en uiteindelijke winnaar Bruce Jansen om het leven. De verbitterde nieuwe president vaardigt onmiddellijk een decreet uit om de rust en orde in de Verenigde Staten te herstellen.

Doggie Rogers, medwekerster van Jansen, is getuige van de maatschappelijke onrust die ontstaat als de Amerikansen beseffen wat er aan de hand is: de grenzen worden gesloten, de avondklok wordt ingevoerd, en het land staat binnen de kortste keren op de rand van een burgeroorlog. Bovendien wordt Doggies vader ter dood veroordeeld, omdat iedereen hem ziet als de moordenaar van de presidentsvrouw. Doggie voelt zich machteloos, maar besluit toch om zich met een kleine groep geestverwanten in te zetten voor de democratie en om het complot te ontsluieren waaraan de Amerikaanse samenleving is blootgesteld.

Geen opmerkingen: