13 juli 2011

Gesignaleerd 48 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

TOVE NILSEN - DE VLEUGELDIEF

Bij uitgeverij Q verschijnt donderdag 14 juli de thriller 'De vleugeldief' van Tove Nilsen. Over de machteloosheid van een bedreigde vrouw.

Voor de buitenwereld lijkt hij op een gewone vogelaar, met zijn fototoestel en verrekijker. Maar de reden waarom de alleenstaande Henry dagelijks een wandeling maakt rondom het meertje vlak bij zijn appartement waarin hij opgegroeid is en nog steeds woont, is om Regine te kunnen zien. Elisabeth is met haar dochter Regine in een nieuw huis in de buurt gaan wonen. Ze verbaast zich erover dat ze na haar scheiding een gelukkig leven heeft weten op te bouwen. Haar huis is gezellig, haar nieuwe vriend toegewijd en ze heeft een interessante baan bij een uitgeverij. Maar de spil van haar bestaan is haar dochter. Henry en Elisabeth hebben helemaal niets met elkaar te maken. Maar stap voor stap dringt de een de wereld van de ander binnen. Het spel van obsessie en het verlangen naar liefde is begonnen.

Tove Nilsen (1952) woont in Oslo. Zij debuteerde op haar 22ste en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijke auteurs in Noorwegen. Ze is maatschappelijk actief voor de rechten van haar seksegenoten. Nilsen heeft vijftien boeken op haar naam staan, die in zeven talen zijn verschenen.

Tove Nilsen - De vleugeldief. Vertaling: Kim Snoeijing. Uitgeverij Q, 304 pag., € 21,95. ISBN 978 90 214 4037 8

Geen opmerkingen: