07 juli 2011

Wordt verwacht 242 (nieuws, 2011)

HEKSENJACHT

Volgens uitgeverij Q is zij momenteel de populairste thrillerauteur van Duitsland. Vorig jaar stond zij zelfs met drie titels in de Duitse boekentoptien. Nu moet Nederland er ook aan geloven. Vanaf oktober 2011 is de thriller 'Sneeuwwitje moet sterven' van Nele Neuhaus in de boekhandel te koop. Van het boek zijn in Neuhaus' geboorteland meer dan 360.000 exemplaren verkocht.

Op een donkere ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd.

Het onderzoek voert Pia Kirchoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes. De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van een deel van zjn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint er een heksenjacht.

Nele Neuhaus werd in 1967 geboren in Münster, studeerde rechten, geschiedenis en germanistiek en werkte enige tijd voor een reclamebureau. In 2003 begon zij met het in eigen beheer uitgeven van haar boeken in een oplage van 500 exemplaren, met een eigen voorraad in de garage. Vijf jaar later werd zij ontdekt door een uitgeverij in Berlijn. Nu zijn er meer dan 800.000 exemplaren van haar boeken verkocht. Neuhaus, die met man en hond in het dorpje Kelkheim, onder de rook van Frankfurt, woont, schrijft ook jeugdboeken.

Andere nieuwe titels:

Arnaldur Indridason - 'Grafteken' (oktober 2011). Tweede thriller rond inspecteur Erlendur uit 1998, nu in Nederlandse vertaling. Op het graf van een IJslandse vrijheidsstrijder wordt het naakte lichaam van een meisje gevonden. Waarom juist hier? Inspecteur Erlendur en zijn collega's staan voor een raadsel. Een spoor leidt naar de Westfjorden van IJsland.
Ellen den Hollander - 'Primeur' (januari 2012). Na Door het vuur de tweede thriller van journaliste Den Hollander. De ambitieuze verslaggever Timo wordt dood gevonden op het dak onder de balustrade van zijn appartement. De ervaren journalist Evelien Bos dat haar collega goed te kennen, en ook de adjunct-hoofdredacteur is verbijsterd door de dood van de sterverslaggever. Heeft hij een fout gemaakt?
Carin Gerhardsen - 'Slaap maar zacht' (oktober 2011). Hoofdinspecteur Conny Sjöberg en zijn collega's worden verrast door de gruwelijke moord op een Filippijnse vrouw en haar twee kinderen. De Zweedse vader van de kinderen leidt een eenzaam bestaan en heeft met bijna niemand contact.
Audur Jónsdóttir - 'Daarginds' (januari 2012). Sunna leest op internet dat haar oude studievriendin Arndís wordt vermist. Maar ze heeft geen tijd om zich bezig te houden met de verdwijning: haar vriend Axel zit door een hevige storm vast op een verlaten eiland, waardoor zij zijn tienjarige zoon onder haar hoede moet nemen. Dan komt Sunna tot de ontdekking dat ze gevolgd wordt door drie mysterieuze mannen.

Geen opmerkingen: