26 juli 2011

Wordt verwacht 249 (nieuws, 2011)

ECO-THRILLER WORDT NATTE BEDOENING

'Wild water' is de derde eco-thriller van Ruben van Dijk (1957) en die belooft, na eerdere spannende romans over de CO2-uitstoot en een graancrisis, een natte bedoening te worden. Centraal staat het thema: Nederland ligt onder de zeespiegel. Wat als iemand de dijken laat springen? Het boek verschijnt in januari 2012 bij uitgeverij A.W. Bruna.

Anne is de mooie en succesvolle echtgenote van Henk-Jan Rombouts, een saaie directeur-generaal op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Op de stormachtige avond van 12 februari laat ze zich verleiden tot een onenightstand in een leegstaand vakantiehuisje bij Katwijk. Maar na afloop blijkt dat Anne en haar jonge minnaar Wessel niet meer weg kunnen. Het huis en de wijde omgeving stromen razendsnel vol water door een dijkdoorbraak.

Op een zelfgebouwd vlot laten Anne en Wessel zich landinwaarts drijven tot ze een verlaten flatgebouw aan de rand van de stad bereiken. Dodelijk vermoeid en onderkoeld eten en drinken ze iets. Meteen daarna voelt Anne zich doodziek. Heeft Wessel haar vergiftigd? Anne weet ook niet dat de dijkdoorbraak een goed geplande terreuraanslag is en dat er bij de regering en de AIVD volledige paniek is uitgebroken…

Ruben van Dijk (pseudoniem van Thomas van Slobbe) is naast schrijver van thrillers met zijn Stichting wAarde werkzaam als adviseur in de wereld van politiek en milieu. Hij heeft zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid gewerkt en was betrokken bij diverse initiatieven ter beperking van het broeikaseffect.

In het najaar van 2007 verscheen zijn debuut 'Het Kyoto-complot', dat bij de laatste vijf eindigde in de verkiezing van de Schaduwprijs 2008. Op de klimaattop op Bali in december 2007 kregen premier Balkenende en zijn collega's een exemplaar van boek aangeboden door de uitgeverij. Van Dijks tweede ecothriller, 'Graan', verscheen in 2010.

Andere nieuwe titels:

Eric Van Lustbader - 'De voorganger' (januari 2012). Een briljante psychopaat en manipulator ontvoert de presidentsdochter om zijn ideeën te realiseren. Jack McClure moet haar terug zien te vinden.
Suzanne Vermeer - 'Noorderlicht' (17 januari 2012). Laatste thriller van Vermeer, pseudoniem van de op 21 juni overleden Paul Goeken. Klik hier voor meer informatie.
Barry Eisler - 'Breuklijn' (januari 2012). In Silicon Valley wordt de excentrieke uitvinder van een revolutionair softwareprogramma vermoord. Alles lijkt aanvankelijk te wijzen op een misgelopen drugsdeal.
Urban Waite - 'Bloedrood is de nacht' (januari 2012). Als een grote smokkeloperatie misloopt, raken criminelen, drugsbaronnen, een messentrekkende psychopaat en een sheriff verzeild in een onstuimige achtervolging door het ruige landschap van het noordwesten van de Verenigde Staten. Thrillerdebuut van Urban Waite (1981) uit Seattle.
Tom Clancy - 'De ogen van de vijand' (6 december 2011). De twee grootste vijanden van Amerika hebben de handen ineen geslagen: de taliban en het Juárez-drugskartel uit Mexico.
Michel van Rijn - 'Cuba libre' (15 november 2011). Een charmante kunstsmokkelaar en een ultrarechtse intrigant kruisen elkaar op Cuba. Nieuwe thriller van kunstsmokkelaar in ruste, die in 1999 debuteerde met 'Het Mekka Manuscript'.
Jens Lapidus - 'Val dood' (15 november 2011). Laatste deel in Stockholm-trilogie. Van de eerste twee delen werden in Nederland meer dan 75.000 exemplaren verkocht.
Linda Castillo - 'Voor altijd stil' (november 2011). Politiechef Kate Burkholder moet een gruwelijke en ogenschijnlijke familiemoord oplossen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk in een gesloten gemeenschap.
David Baldacci - 'De provocatie' (8 november 2011). Nieuwe serie rond special agent John Puller, een eenling die de zwaarste criminelen in de VS tegemoet treedt.
Robin Cook - 'DNA' (oktober 2011). De ingrediënten van deze nieuwe Cook zijn ditmaal biotech-spionage, stamcelonderzoek en Japanse maffia.
Belinda Bauer - 'Opgesloten' (oktober 2011). Bij de eerste moordzaak in zijn dorp wordt politieagent Jonas Holly vernederend buitenspel gezet door een botte rechercheur uit de grote stad. Als dat nog het ergste was...
John Grisham - 'Het proces' (25 oktober 2011). Twee tot dan toe onopvallende advocaten beginnen een zaak tegen een groot farmaceutisch bedrij in een 'class action'-proces dat alles op zijn kop zal zetten.
Steve Mosby - 'Zwarte bloem' (18 oktober 2011). Dit is níét het verhaal van een meisje dat verdwijnt. Dit is het verhaal van een meisje dat terugkeert met een zwarte bloem en een afschuwelijk verhaal over waar ze vandaan komt.

Geen opmerkingen: