17 juli 2011

Gesignaleerd 49 (nieuws, 2011)

vers van het mes!

IRVINE WELSH - MISDAAD

Bij uitgeverij De Arbeiderspers verschijnt donderdag 21 juli de thriller 'Misdaad' van Irvine Welsh. Volgens de uitgever gaat het om 'een geëngageerde thriller over de relatie tussen een geharde Schotse politieman en een seksueel ontregeld meisje'.

Na een burn-out gaat de Schotse rechercheur Ray Lennox voor een korte vakantie met zijn vriendin Trudi naar Florida. In Miami doet Trudi niet veel anders dan dromen over hun bruiloft tot Lennox het zat is. Hij struint, steeds depressiever, de stripclubs en nachtcafés van downtown Miami af. Als twee vrouwen hem seks en cocaïne aanbieden, hoeft hij geen twee keer na te denken. In hun appartement ontmoet hij een meisje van tien dat het slachtoffer dreigt te worden van een pedofielennetwerk. Lennox neemt haar mee naar een exclusieve Marina aan de Golf van Mexico, maar komt er al snel achter dat de demonen die hem thuis bijna de kop kostten, hem ook hier weten te vinden.

Met zijn controversiële debuutroman 'Trainspotting' brak Irvine Welsh door. Daarna volgden boeken als 'Acid House', 'Smeris' en 'Porno'.

Irvine Welsh - Misdaad. Vertaling: Ton Heuvelmans. Uitgeverij De Arbeiderspers, 366 pag., € 19,95. ISBN 978 90 295 7232 3

Geen opmerkingen: