28 november 2013

Hitserie (nieuws, 2013)

MAKERS DENKEN NA OVER 'PENOZA 4'

Er wordt nagedacht over een vierde reeks van de misdaadserie 'Penoza'. Dat hebben de KRO en producent NL Film laten weten. Zondag 1 december wordt de laatste aflevering van reeks 3 uitgezonden. Hoe het seizoen zal eindigen is voor bijna iedereen onbekend. ,,Zelfs de acteurs hebben nog geen idee", aldus producent Alain de Levita. ,,We hebben meerdere eindes gedraaid, dus het is zondag voor iedereen een verrassing hoe het verhaal afloopt."

Ook voor actrice Monic Hendrickx, die de rol van Carmen van Walraven vertolkt, is de afloop nog in nevelen gehuld. ,,Zij was natuurlijk bij alle opnames aanwezig. Maar zelfs in de montage kan er nog heel veel veranderen aan een scene, zodat het een totaal verschillende uitkomst krijgt."

Volgens De Levita waren er meerdere opties. Samen met regisseur Diederik van Rooijen en de eindredacteur van de KRO heeft hij de keuze gemaakt. ,,De keuze die we hebben gemaakt is puur inhoudelijk geweest'', aldus de producent. ,,Dit is verhaaltechnisch het beste einde dat we konden bedenken."

'Penoza' is een kijkcijferhit. Het derde seizoen werd door meer dan een miljoen mensen bekeken.

(Bron: Nu.nl)

Geen opmerkingen: