09 november 2013

Gesignaleerd 266 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

TUPLA M. - VAL

Bij uitgeverij De Crime Compagnie is verschenen 'Val' van het schrijversduo Tupla M.

Caro van Soerendonk was ooit een veelbelovende juriste, nu is ze een overwerkte echtscheidingsadvocaat die te veel drinkt, paniekaanvallen heeft en fouten maakt. Als er een officiële klacht tegen haar wordt ingediend, wordt ze tot nader order op non-actief gesteld. 

Dan vraagt een onbekende vrouw om haar hulp. Haar dochter Valerie is verongelukt in een oude Belgische mijn, maar de verzekering wil niet uitbetalen. 

In een poging haar gevoel voor eigenwaarde terug te winnen neemt Caro de zaak aan. Dan wordt duidelijk dat men niet zit te wachten op de inmenging van Caro. Wat in eerste instantie op een simpel klusje leek, verandert al snel in een levensechte nachtmerrie.

Tupla M. is het pseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang. Zij debuteerden in 2005 bij de Arbeiderspers als Tupla Mourits met de literaire thriller 'Vrouwelijk Naakt'. Met dat boek wonnen de schrijfsters de Schaduwprijs 2006.

Na hun debuut volgden nog drie titels: 'Een Kwestie van Tijd' (2007), 'Speeddate' (2008) en 'Meer Dood dan Levend' (2010). Tevens verleende het duo zijn medewerking aan drie verhalenbundels. In 2012 stapte het duo over naar De Crime Compagnie, waar het de thriller 'Schuld' publiceerde.

Atie Vogelenzang schreef voor toneel, een scenario voor televisie en een reeks korte verhalen. Een aantal van deze verhalen werden gepubliceerd in de literaire tijdschriften De Tweede Ronde en het Hollands Maandblad. Atie was vele jaren verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds een paar jaar werkt zij bij de Amsterdam University Press.

Wendela de Vos werkte als actrice en theatermaker. In 1992 rondde zij een studie Nederlands Recht af om na drie jaar werken als jurist met heimwee terug te keren naar het theater. Daar werkte zij meer dan tien jaar als productieleider. Vervolgens werkte zij tot aan de sluiting bij het Theater Instituut Nederland. Sinds 2012 is zij voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Daarnaast is zij juryvoorzitter van de Schaduwprijs.

Tupla M. - Val. Uitgeverij De Crime Compagnie, 300 pag., € 14,95. ISBN: 978 946 109 097 3 14

Geen opmerkingen: