30 november 2013

Ontspoord (nieuws, 2013)

VLAAMSE ZENDER STAAKT MISDAADSERIE NA EERSTE AFLEVERING

De Belgische commerciële tv-zender VTM heeft de misdaadserie 'Ontspoord' al na één aflevering van de buis gehaald. De reeks was gebaseerd op de geruchtmakende misdrijven in België. Zo zouden er episodes worden uitgezonden over Kim De Gelder die een bloedbad had aangericht in een kinderdagverblijf en Hans Van Themsche, die zeven jaar geleden in Antwerpen op straat twee mensen doodstak. Verder was er een aflevering gewijd aan bisschop Roger Vangheluwe die van seksueel misbruik werd beschuldigd.

Volgens de krant De Morgen stelt de VTM-directie in een persbericht dat 'de impact van deze fictiereeks groter is dan verwacht'. ,,Bovendien werden de slachtoffers in de pers opnieuw geconfronteerd met de echte feiten, wat allerminst de bedoeling was.'' De directie heeft haar verontschuldigingen aangeboden aan betrokkenen 'voor deze foute inschatting en voor het verdriet dat dit met zich heeft meegebracht'. ,,We willen hier graag een einde aan maken door de reeks stop te zetten.''

Eerder deze week reageerden onder meer strafpleiters verbolgen op de serie. Zij vonden het ongepast dat er een fictiereeks over misdaden kwam nog voor het echte proces is begonnen.

(Bron: De Morgen)

Geen opmerkingen: