08 november 2013

Het boek is beter (nieuws, 2013)

TONEELSTUK NAAR GRISHAM-THRILLER FLOPT

De Broadway-voorstelling 'A Time to Kill', naar het gelijknamige thrillerdebuut van John Grisham, wordt voor het laatst op 17 november opgevoerd. Een matige kaartverkoop is er de oorzaak van dat nog geen vier weken na de première in het John Golden Theatre het doek valt voor de open einde productie.

Het toneelstuk gaat over de rechtszaak tegen een Afro-Amerikaan die terecht staat voor de moord op twee blanken in een kleine stad in Mississippi, die zijn tienjarige dochter hadden verkracht. De première viel samen met de publicatie van 'Sycamore Row' (oftewel 'De erfgenaam'), Grishams vervolg op zijn debuut uit 1989. De producenten van het stuk gingen er vanuit dat de populariteit van de schrijver en Joel Schumachers succesvolle verfilming van het boek uit 1996 bezoekers wel in groten getale naar de schouwburg zou lokken. Maar het tegendeel bleek het geval. Ook kreeg het stuk niet al te beste recensies.

Schrijver John Grisham staat nog wel gepland voor een bezoek aan de voorstelling op 14 november. Hij zal dan het publiek verwelkomen en zijn commentaar geven op het toneelstuk en nog iets vertellen over zijn thrillerdebuut en het vervolg daarop.

Geen opmerkingen: