11 november 2013

Gesignaleerd 267 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

JEROEN GULIKER - HAVANA


Bij Credo Uitgevers verschijnt donderdag 14 november 'Havana', de nieuwe thriller van Jeroen Guliker.

Hannahs leven lijkt in balans wanneer de machtige en in kunstkringen gevreesde Simon Salomons haar schildertalent ontdekt. Haar carrière raakt in een stroomversnelling, maar de zoete smaak van het succes verbittert op slag als Hannah na het plotselinge overlijden van haar moeder noodgedwongen terugkeert naar haar geboortedorp, het strenggereformeerde Duinwijck.

Haar terugkeer ontgrendelt deuren die ze jarenlang angstvallig heeft dichtgehouden. Tegen wil en dank wordt ze geconfronteerd met de leugens, trauma's en duistere mysteries uit haar verleden. Hannah zou het dorp het liefst zo snel mogelijk weer de rug toekeren, maar obsessies en seksuele fantasieën schreeuwen om verklaringen. Haar zoektocht naar antwoorden leidt naar een bloedstollende ontknoping.

Jeroen Guliker (Haarlem, 1966) koos na de Havo voor een studie Toeristisch Management. Een keuze die een interessante baan opleverde bij een evenementenbureau, gespecialiseerd in de organisatie van grote internationale sportevenementen. Voor zijn werk reisde hij tussen 1988 en 2008 de halve wereld rond.

In 2001 nam hij zitting in de directie van het evenementenbureau om een jaar later mede-eigenaar en algemeen directeur te worden van het bedrijf dat inmiddels 25 vaste werknemers - en tijdens het evenementenseizoen meer dan 350 parttimers - telde.

Het duurde tot 2008 voordat Guliker debuteerde als schrijver met de roman 'Zeven Vrouwen Later', een gedeeltelijk autobiografisch boek, dat hij in eigen beheer zou uitgeven. Via zijn website, e-mailbestanden, vriendenkring, contacten en sociale media als Facebook, Hyves en Twitter ging het balletje rollen en overtrof de verkoop van zijn debuutroman alle verwachtingen.

In 2009 tekende Jeroen een contract bij Karakter Uitgevers waar naast de roman 'Harde Noten' (november 2009) een nieuwe volledig herschreven uitgave van 'Zeven Vrouwen Later' (april 2010) verscheen. In november 2011 verscheen 'Verborgen Vrucht', zijn derde boek en eerste thriller.

Jeroen Guliker - Havana. Credo Uitgevers, 303 pag., € 17,50. ISBN: 978 908 176 131 4