12 november 2013

Verkwisten (nieuws, 2013)

THRILLER PATRICIA CORNWELL VOL 'WRAAKZUCHT EN WOEDE'

De Amerikaanse thrillerauteur Patricia Cornwell heeft voor haar nieuwste thriller 'Dust' inspiratie geput uit de rechtszaak die zij dit jaar voerde tegen haar voormalig financieel adviseurs. Volgens haar zit er genoeg wraakzucht en woede in 'Dust', waarin de slechterik een financier is. Een van zijn cliënten eist honderd miljoen dollar schadevergoeding van hem. 

De 57-jarige Cornwell, die wereldwijd honderd miljoen boeken heeft verkocht, is nog steeds in een bittere juridische strijd verwikkeld met accountantskantoor Anchin, Block & Anchin LLP en zijn voormalige directeur Evan H. Snapper. De schrijfster sleepte hen voor de rechter omdat ze volgens haar tientallen miljoenen dollars van haar vermogen hadden verkwist. 

De zaak veranderde in een juridische scheldpartij, toen advocaten van haar accountantskantoor details van Cornwells privéleven openbaar maakten. Zo vertelden ze de rechter in Boston dat de schrijfster zelf een impulsieve verkwister was, die het meeste van haar jaarinkomen van ruim tien miljoen dollar verspilde aan onbelangrijke zaken. In februari oordeelde een jury ten gunste van de auteur. Haar accountantskantoor moest haar vijftig miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Maar de zaak, die Cornwell als 'een van de grootste teleurstellingen in mijn leven' omschreef, sleept zich nog steeds voort. De tegenpartij heeft hoger beroep aangetekend. Haar advocaten hebben Cornwell geadviseerd zich niet meer in het openbaar over de zaak uit te laten. ,,De jury heeft geoordeeld en daar zijn we gelukkig over'', is het enige wat ze kwijt wil. ,,We gaan door met ons leven.''

'Dust', dat vanaf vandaag in de winkel ligt, is het eenentwintigste deel in de serie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta. In een interview met Sunday Times Magazine liet de schrijfster weten dat die reeks nog niet ten einde is. Ze heeft al een plot voor het 22ste deel in gedachten. ,,Scarpetta verveelt me nog lang niet. Ik zou haar nooit 'uit de weg ruimen'. Dat kan ik niet maken tegenover mijn fans. We gaan nog veel plezier aan Scarpetta beleven, ze is niet zo maar iemand die in vlees snijdt.''

(Bron: The Telegraph)