16 november 2013

Wordt verwacht 360 (nieuws, 2013)

WIE IS LILY EIGENLIJK?

'Een emotionele en intellectueel uitdagende roman', die doet denken aan 'De verborgen geschiedenis' van Donna Tartt. Ziehier de omschrijving die uitgeverij Artemis geeft aan de spannende roman 'Radslag' van de Amerikaanse schrijfster Jennifer duBois. Het boek wordt in april 2014 op de Nederlandse markt losgelaten.

Lily Hayes vertrekt naar Buenos Aires om daar een semester te gaan studeren. Bij aankomst is ze meteen gefascineerd door alles wat ze ziet: de kleurrijke gebouwen, het eten op straat, de knappe maar afstandelijke buurman. Haar hardwerkende kamergenote Katy is een beetje saai, maar Lily is ook niet naar de Argentijnse hoofdstad gekomen om vrienden te worden met andere Amerikanen.

Vijf weken later is Katy op gruwelijke wijze vermoord in hun huis en Lily is de hoofdverdachte. Haar vader komt direct over. overtuigd van haar onschuld, maar naarmate de zaak vordert duiken er misleiding, geheimen en verdacht DNA op. Maar wie is Lily eigenlijk?

Jennifer duBois (1983) studeerde politicologie, filosofie en literatuur en gaf les aan Stanford University. Ze schreef artikelen voor onder andere Playboy, The Wall Street Journal, The Missouri Review en The Florida Review. Haar debuutroman 'A Partial History of Lost Causes' won verschillende literaire prijzen, waaronder de Northern California Book Award for Fiction. Tegenwoordig geeft ze les aan Texas State University. In een interview stelt duBois dat de affaire rond de Amerikaanse studente Amanda Knox een inspiratiebron was voor sommige thema's uit 'Radslag'.

Geen opmerkingen: