13 november 2013

Gesignaleerd 272 (nieuws, 2013)


vers van het mes!

SASKIA NOORT - DEBET

Bij uitgeverij Anthos verschijnt donderdag 14 november 'Debet', het vervolg op de thriller 'De eetclub' (2004) van Saskia Noort

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. 

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Ook keert ze in deze thriller terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. 

Het Noord-Hollandse dorp is in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Karen ontrafelt eindelijk het ware geheim van de eetclub, maar wel met gevaar voor eigen leven.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Ze debuteerde in 2003 met de later verfilmde thriller 'Terug naar de kust'. 'De eetclub' werd met meer dan 650.000 exemplaren de best verkochte Nederlandse thriller ooit. Ze was best verkopende thrillerauteur in 2010, 2011 en 2012. Van haar thrillers werden in totaal 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Op 9 november jongstleden ontving ze van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs de Meesterprijs voor haar bijdrage aan het thrillergenre.

Saskia Noort - Debet. Uitgeverij Anthos, € 19,95. ISBN: 978 90 414 2298 9.

De trailer van 'Debet': 
Geen opmerkingen: