13 november 2013

Gesignaleerd 270 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ROBERT POBI - LOKAAS

Bij uitgeverij Karakter is verschenen 'Lokaas', de tweede thriller van Robert Pobi.

Na de plotselinge dood van zijn vrouw heeft succesvol thrillerauteur Gavin Corlie erg veel moeite om grip te houden op de wereld om hem heen. Hij koopt een oud huis in het dorpje New Mannheim, in de staat New York, dat tussen de heuvels genesteld ligt en uitkijkt over een groot meer. Daar, in dat idyllische landschap, hoopt hij eindelijk aan het verwerkingsproces te kunnen beginnen.

Maar zijn nieuwe leven in midden de natuur is verre van idyllisch; als een dertienjarig jongetje dat in een rolstoel zit, Finn Horn, bijna verdrinkt in het meer ontdekt Gavin een ontstellend geheim: er zijn de afgelopen tientallen jaren opvallend veel mensen in het vredige dorpje spoorloos verdwenen.

Is de corrupte, aan amfetamine verslaafde sheriff hier verantwoordelijk voor? Of is Finns bewering dat er een beest in het Lake Caldesac huist meer dan een bijna-dood-hallucinatie? In een strijd tegen de tijd en Moeder Natuur, gaan Gavin en Finn op jacht naar een wezen dat lijkt te zijn geëvolueerd met één enkel en angstaanjagend doel: zich voeden met menselijk aas…

Robert Pobi heeft dertien jaar lang in antiek gehandeld. Hij drinkt liever Amerikaanse dan Schotse whisky en opent oesters met een oud jagersmes. Als het mooi weer is, brengt hij een groot deel van zijn tijd door in een hutje aan een meer in de bergen en wanneer de kou intreedt, vertrekt hij richting de Florida Keys. Toen zijn eerste korte verhaal gerecenseerd werd (geschreven toen hij twaalf was), had dat een schorsing van school tot gevolg. Eerder publiceerde hij de thriller 'Doodshoofd'.

Robert Pobi - Lokaas. Vertaling: Peter de Rijk. Uitgeverij Karakter, 448 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 4520 763 6

Geen opmerkingen: