11 november 2013

Grof geld (nieuws, 2013)

STROP-WINNAAR VERHAALT OVER FOUT GOUD

Journalist en thrillerauteur Roel Janssen, die in 2007 de Gouden Strop won met 'De tiende vrouw' komt na jaren weer met een spannend boek. Begin volgend jaar verschijnt bij uitgeverij Cargo zijn thriller 'Fout Goud'. Zijn laatste thriller, 'De stem van het volk', dateert van 2009.

'Fout Goud' is gebaseerd op de waargebeurde roof door de nazi's van het goud van de Nederlandsche Bank tijdens de Tweede Wereldoorlog, laat Janssen weten. Meer dan de helft van dit goud is nooit teruggekomen. Het edelmetaal ligt nog altijd in Zwitserland.

Inmiddels is de vierde druk van Janssens boek 'Grof Geld. Financiële schandalen en speculaties in Nederland' een feit. Van het boek zijn meer dan tienduizend exemplaren verkocht. De nieuwe editie ligt vanaf deze week in de boekhandel. 

Janssen: ,,Het boek is uitgebreid met een nieuw hoofdstuk over het Vestia-schandaal van 2012, het één na grootste speculatieverlies ter wereld. Voor deze nieuwe editie heb ik de inleiding en enkele bestaande hoofdstukken aangevuld. Zo is het hoofdstuk over Louis Reijtenbagh geactualiseerd. Reijtenbagh, een voormalige huisarts uit Almelo en een van de grootste speculanten ter wereld, kwam in 2009 kortstondig in de publiciteit in verband met het zeventiende-eeuwse schilderij 'Gezicht op de Herengracht vanaf de Vijzelgracht'. Het afgelopen jaar heeft hij in Australië een spectaculaire slag geslagen waarmee hij honderden miljoenen euro's aan speculatiewinst gaat toucheren. 

Geen opmerkingen: