04 november 2013

Gesignaleerd 264 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

AMY MACKINNON - GESCHONDEN

Bij uitgeverij Boekerij is verschenen 'Geschonden' van de Amerikaanse journaliste Amy MacKinnon.

Clara Marsh is uitvaartondernemer. Ze brengt haar dagen door tussen de doden. Die maakt ze klaar voor hun laatste reis en ze geeft hun altijd bloemen uit haar eigen tuin mee. Op een dag treft ze in de ontvangsthal Trecie aan, een verwaarloosd meisje, en die ontmoeting zet haar zorgvuldig gestructureerde leven op z'n kop.

Als rechercheur Mike Sullivan kort daarna bij Clara aanklopt om vragen te stellen over een kinderlichaam dat ze drie jaar jaar geleden heeft geprepareerd, brengt dat herinneringen boven aan het kleine meisje, dat dood was gevonden in de nabijgelegen bossen. Omdat ze nooit werd geïdentificeerd, konden ze haar geen naam geven en de zaak bleef onopgelost.

Mike en Clara ontdekken dat er een verband is tussen die oude zaak en de mensen die Trecie kent. Als het meisje plotseling verdwijnt en de moordenaar het ook op Clara gemunt lijkt te hebben, is het zeker dat ze haar rustige leven niet meer terugkrijgt.

Amy MacKinnon is freelance journalist en schrijver. Ze woont met haar man en drie kinderen net buiten Boston.

Amy MacKinnon - Geschonden. Vertaling: Ineke van Bronswijk. Uitgeverij Boekerij, 336 pag., € 12,50. ISBN: 978 902 256 900 9.

Geen opmerkingen: