15 november 2013

Gesignaleerd 275 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

PATRICK FLANERY - GEVALLEN LAND

Bij uitgeverij De Bezige Bij is verschenen 'Gevallen land' van de Amerikaanse schrijver Patrick Flanery.

Poplar Farm is al generaties lang het eigendom van Louises familie. Nu is de boerderij in vervallen staat en de bomen eromheen zijn omgehakt. Paul Krovik, een projectontwikkelaar, neemt het landgoed van Louise over nadat zij het niet meer kan bekostigen. Zijn ambitieuze plannen met Poplar Farm worden echter gedwarsboomd door een aantal stevige miscalculaties en de economische crisis, en hij wordt tot waanzin gedreven door de mislukking van zijn droom.

Uiteindelijk moet Paul het landgoed noodgedwongen verkopen en de halfafgemaakte woning wordt betrokken door Julie en Nathaniel en hun zoon Copley. Ze proberen te aarden in hun nieuwe omgeving, maar de jonge Copley raakt ervan overtuigd dat er nog iemand in hun huis woont.

Patrick Flanery werd in 1975 in Californië geboren en groeide op in Omaha, Nebraska. Hij werkte in de filmindustrie voordat hij naar Engeland verhuisde, waar hij literatuur studeerde in Oxford. Hij debuteerde in 2012 met de roman Absolutie, die werd onderscheiden met de Spear’s/Laurent Perrier First Book Award en genomineerd voor diverse prijzen, waaronder de RSL Ondaatje Prize, de Desmond Elliott Prize en de Guardian First Book Award.

Patrick Flanery - Gevallen land. Vertaling: Auke Leistra. Uitgeverij De Bezige Bij, 463 pag., € 24,90. ISBN: 978 90 234 8441 7.

Geen opmerkingen: