07 november 2013

Onder mysterieuze omstandigheden (nieuws, 2013)

CARGO LIJFT OOK NESBØ'S ALTER EGO IN

Het schrijversduo Lars Kepler
Uitgeverij Cargo, die de thrillers van de Noor Jo Nesbø op de markt brengt, gaat ook de serie boeken uitbrengen die hij onder de naam Tom Johansen schrijft. De reeks bestaat voorlopig uit twee boeken, waarvan het eerste boek 'Blood on Snow' is getiteld. De filmrechten voor 'Blood on Snow' zijn zoals bekend reeds gekocht door Warner Bros. De eerste Tom Johansen-thriller verschijnt eind 2014. Daarnaast zal Jo Nesbø ook onder zijn eigen naam thrillers blijven schrijven.

Nesbø licht in de krant Dagbladet een tipje van de sluier op. ,,Het begon toen ik ooit een boek schreef met het personage Tom Johansen, een Deens-Noorse auteur die naar Los Angeles trok in de jaren ’70 en zijn brood verdiende als tekstschrijver voor reclames en televisie. In 2000 overleed Tom Johansen onder mysterieuze omstandigheden.''

Nog meer Scandinavisch thrillernieuws: het Zweedse schrijversduo Lars Kepler heeft onlangs bekendgemaakt om naast de Joona Linna-thrillers een nieuwe trilogie te schrijven getiteld 'Playground'. Deze serie combineert de beeldende en snelle stijl van Lars Kepler met mythische verhaalelementen, zo laat uitgeverij Cargo weten. 

Lars Kepler stelt in een verklaring: ,,We kregen een volledig nieuw idee. Soms krijg je een ingeving, en die is dan zo sterk dat je meteen moet stoppen met al het andere om te kijken wat er uit gaat komen. Het is bijna een soort verliefdheid, een passie. Toen dat bij ons gebeurde waren we net halverwege het schrijven van de vijfde Joona Linna thriller. Dat was ontzettend spannend en inspirerend, maar toch namen we de tijd om dit nieuwe idee uit te werken. Het resultaat is een trilogie. Het is geen detective, maar wel in alle opzichten een thriller.''

De eerste 'Playground'-roman zal in de zomer van 2014 verschijnen. Ook viert Cargo volgend jaar het vijfjarig bestaan van Lars Kepler met jubileumedities van 'Hypnose', 'Contract', 'Getuige' en 'Slaap', de tot nu toe verschenen Joona Linna-thrillers van Lars Kepler in Nederland. Tot nu toe werden er in Nederland ruim 400.000 exemplaren verkocht van deze reeks.

Op de Frankfurter Buchmesse heeft Cargo de rechten aangekocht van de volgende drie titels: 'The Swimmer', het eerste boek in een crimetrilogie van de Zweed Joakim Zander, 'The Bees', een literaire roman van Laline Paull en 'The Swede', een thriller van Robert Karjel.

Geen opmerkingen: