11 november 2013

Gesignaleerd 269 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

STEFAN SPJUT - STALLO

Bij uitgeverij Cargo is verschenen de literaire thriller 'Stallo' van de Zweedse schrijver Stefan Spjut. 'Een fantastische roman', zegt collega-auteur Karl Ove Knausgård.

De foto die natuurfotograaf Gunnar Myrén nam toen hij jaren geleden over het nationale park Sarek vloog, heeft hem zijn leven lang niet met rust gelaten. Welk mysterieus schepsel liet zich onder de berken in de uitgestrekte vallei fotograferen?

Gunnar was ervan overtuigd dat hij een al eeuwen verborgen geheim had geopenbaard: in de Zweedse wildernis verbergen zich vreemde wezens die zich nog nooit hebben laten zien.

Net als haar grootvader is Susso Myrén geobsedeerd door het vinden van een verklaring voor de mysterieuze foto. Als een kind onder vreemde omstandigheden wordt ontvoerd, vermoedt ze dat het geen mensenwerk is en volgt ze het spoor van haar grootvader naar de waarheid.

Stefan Spjut heeft als literair recensent gewerkt voor de Zweedse krant Svensla Dagbladet en was cultuurredacteur bij Norrbottens-Kuriren. Hij debuteerde in 2008 met 'De vissersnetten' ('Fiskarens garn').

Stefan Spjut - Stallo. Vertaling: Edith Sybesma. Uitgeverij Cargo, 576 pag., € 24,90. ISBN: 978 90 234 8520 9. 

Geen opmerkingen: