18 november 2013

Online succes (nieuws, 2013)

VIERDE REEKS THE KILLING BIJ NETFLIX

De Amerikaanse versie van de Deense succesreeks 'The Killing' krijgt een vierde en laatste seizoen dat exclusief bij Netflix te zien zal zijn. 
De serie kende in de Verenigde Staten tot nu toe een wispelturig bestaan. Waar het bij de eerste twee seizoenen nog ging om een remake van het eerste seizoen van de originele Deense reeks 'Fobrydelsen', werd daar bij de derde reeks flink van afgeweken. Het nu te maken vierde seizoen van zes afleveringen betreft ook een nieuw verhaal rond de rechercheur 'Sarah Linden' ('Sarah Lund' in 'Fobrydelsen').

AMC, de zender die de serie in Amerika uitzond, vond de kijkcijfers te mager voor een vervolg, maar Netflix - dat de eerste drie reeksen aanbiedt via het online streamingaanbod - stelt dat 'The Killing' online juist veel wordt bekeken. Een vervolg paste dus perfect bij de video-on-demand-gigant, die wereldwijd 40 miljoen betalende abonnees heeft. Abonnees van Netflix krijgen voor een bedrag van zo'n 9 euro per maand een pakket aan honderden films en series die ze online, streamend via de pc, tablet, smartphone en smart-tv kunnen bekijken. 

(Bron: De Morgen)

Geen opmerkingen: