21 november 2013

Over hoe het begon (nieuws, 2013)

Wallanderpedia
Uitgeverij De Geus biedt uitkomst aan alle fans die alles, maar dan ook écht alles willen weten over inspecteur Kurt Wallander, het hoofdpersonage in veel van de boeken van de Zweedse auteur Henning Mankell.

In april 2014 verschijnt Wallanders wereld, een maar dan 350 pagina's tellend document met alle feiten en weetjes over de reeks met de vooral met zichzelf worstelende politie-inspecteur.

Alles over Kurt Wallander is te vinden in dit boek, benadrukt de uitgeverij. De plaatsen waar de boeken zich afspelen - van Ystand tot Mossbystrand - ja, zelfs de muziek waarnaar de speurder graag luistert, komen aan bod in dit boek. 

De uitgave bevat ook het door Mankell geschreven essay Over hoe het begon, hoe het afliep en alles wat daartussen gebeurde. Verder wordt de lezer getrakteerd op het het korte spannende verhaal De hand, een herziene versie van Het graf, dat in  2004 voor de Nederlandse lezers werd geschreven als geschenk voor de Maand van het Spannende Boek. Het geschenkboekje was destijds aanleiding voor een klein relletje. Uitgeverij Signature vond Het graf namelijk wel erg veel lijken op het boek Moordkuil van Arnaldur Indridason.

In de herziene versie van Het graf is Wallander klaar voor een nieuwe fase: hij wil verhuizen en gaat op huizenjacht. In een van de tuinen struikelt hij over wat een vergane mensenhand blijkt te zijn. 

Henning Mankell (Zweden, 1948) is internationaal een van de bestverkopende Zweedse auteurs. Er gingen meer dan 35 miljoen exemplaren van zijn exemplaren van zijn boeken over de toonbank. Zijn werk wordt in meer dan veertig talen vertaald. In Nederland zijn meer dan één miljoen Wallander-boeken verkocht. 

Geen opmerkingen: