01 augustus 2013

Gesignaleerd 230 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

ELLEN DE VRIEND - BITTERZOET

Bij uitgeverij Village, een imprint van uitgeverij Van Dorp, is verschenen 'Bitterzoet', de debuutthriller van schrijfster Ellen de Vriend.

 'Bitterzoet' speelt zich af op Curaçao. Iris doet wat veel mensen willen: verhuizen naar het buitenland. En om het maar direct goed te doen gaat ze naar Curaçao. Samen met haar man Marc wordt ze manager van de gloednieuwe bed & breakfast The Lodge in Willemstad.

Ze genieten met volle teugen van hun nieuwe leven in de Cariben: zon, zee en meer tijd voor elkaar. Maar dan wordt een jonge vrouw in zee vermoord. Het wordt Iris steeds duidelijker dat verschillende mensen belang hebben bij haar dood. Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Iris en haar eigen leven loopt uiteindelijk ook gevaar

Ellen de Vriend werkt sinds 2007 als eindredacteur voor WegenerMedia. Daarvoor was ze werkzaam als freelance journalist voor de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Ze is auteur van onder andere de 'Zeeuwse' boeken 'Scheepsbergers in actie op de Westerschelde' (50 jaar bergingsbedrijf Van den Akker - dochteronderneming Smit Internationale) en 'Ons bin de leste' (over de laatste vrouwen die nog dagelijks in de Walcherse streekdracht lopen). Verder schreef De Vriend een aantal reisgidsen en won zij een verhalenwedstrijd van Uitgeverij Fenikso met haar korte verhaal 'De Praktijk'.

Ellen de Vriend - Bitterzoet. Uitgeverij Village, 183 pag., € 16,95. ISBN 9789461850461

Geen opmerkingen: