15 augustus 2013

Van de transfermarkt (nieuws, 2013)

MILJOENENDEAL VOOR PATRICIA CORNWELL

Patricia Cornwell
Een film met daarin een hoofdrol voor patholoog-anatoom Kay Scarpetta is een stuk dichterbij gekomen nu haar schepper, Patricia Cornwell, een deal heeft gesloten met uitgeverij HarperCollins. Het betreft een contract voor twee boeken en levert de al tamelijk bemiddelde Amerikaanse schrijfster een bedrag van zeker tien miljoen dollar (7,5 miljoen euro) op. Haar eerste boek voor William Morrow, een imprint van HarperCollins wordt in de herfst van 2014 verwacht.

Elizabeth Gabler, de president van filmmaatschappij Fox 2000, werkt aan de voorbereidingen van een film over Scarpetta. Ze hoopt dat die in 2015 voltooid is. ,,Een van onze hoogste prioriteiten is om zo snel mogelijk met de productie te beginnen'', aldus Gabler. Volgens Hollywood Reporter heeft Gabler een belangrijke rol gespeeld bij de overstap van Cornwell naar HarperCollins. 

Cornwell introduceerde de misdaad bestrijdende dr. Scarpetta in 1990 in 'Postmortem'. Sinsdien heeft ze wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van haar thrillers verkocht. Fox 2000 nam al in 1990 een optie op de filmrechten van de Scarpetta-serie. Angelina Jolie zou in de race zijn voor de hoofdrol. Vorig jaar zei Cornwell tegen BBC News dat aan het filmscenario reeds gewerkt werd. 

Cornwells boeken zijn achttien jaar door Penguin uitgegeven. Zij is de eerste grote schrijver die Penguin verlaat sinds de uitgever vorige maand samenging met Random House. Haar laatste boek bij Penguin komt in november uit en zal 'Dust' heten. Eerder dit jaar won Cornwell een rechtszaak tegen haar voormalig financieel adviseurs. Die moeten haar een schadevergoeding van 53 miljoen dollar (38 miljoen euro) betalen.

(Bron: BBC)

Geen opmerkingen: