27 augustus 2013

Nalatenschap (nieuws, 2013)

ZOON WIL 46STE ELMORE LEONARD-THRILLER VOLTOOIEN

Peter en Elmore Leonard
De zoon van de Amerikaanse schrijver Elmore Leonard hoopt het boek te kunnen voltooien, waaraan zijn vader werkte toen hij stierf. Leonard overleed dinsdag 20 augustus op 87-jarige leeftijd nadat hij eind juli door een beroerte was getroffen. Hij kon zijn zesenveertigste boek, 'Blue Dreams', niet meer afronden.

Leonards zoon Peter verklaarde tegenover de BBC-radio dat hij gesproken had met andere familieleden over voltooiing van het boek. ,,Het is aan de orde gekomen in onze familie en ik heb het ook besproken met Greg Sutter, mijn vaders medewerker en onderzoeker.''

In 'Blue Dreams' is weer een hoofdrol weggelegd voor Raylan Givens, de Stetson-hoed dragende speurder die al eerder in een serie boeken van Leonard aan de bak moest. Peter Leonard zei voor de BBC-microfoon niet te weten hoeveel pagina's zijn vader al had geschreven.

Elmore Leonard is afgelopen zaterdag begraven in Birmingham, Michigan. Tijdens de uitvaartmis kregen bezoekers een kaart mee waarop Leonards tien schrijfgeboden staan, waaronder 'begin nooit een boek met een beschrijving van het weer' en 'probeer die alinea's weg te laten, die lezers geneigd zijn over te slaan'.

(Bron: BBC)

Geen opmerkingen: