29 augustus 2013

Gesignaleerd 237 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

BENJAMIN PERCY - RODE MAAN

Bij uitgeverij Cargo verschijnt vandaag 'Rode Maan', een thriller van de Amerikaan Benjamin Percy.

Patrick Gamble is een gewone, verlegen jongen, tot hij de enige overlevende is van een terroristische aanslag op een vliegtuig. Vanaf dat moment is hij een inspirator tegen wil en dank.

Claire Forrester vindt zichzelf net als ieder tienermeisje heel bijzonder. Maar Claire ontdekt hoe bijzonder ze werkelijk is als haar ouders voor haar ogen worden neergeschoten en ze moet vluchten voor haar leven. Ze dacht altijd een normaal leven te kunnen leiden, maar als weerwolven door het hele land in opstand komen wordt ze ongewild betrokken bij de zaak.

Terwijl de wereld om Patrick en Claire heen onherkenbaar verandert en de kwade machten steeds sterker worden, blijven de levens van deze twee jonge mensen voor altijd met elkaar verbonden.

Benjamin Percy (Oregon, 1979) besloot zich na zijn studie archeologie aan het schrijverschap te wijden. Na twee verhalenbundels verscheen zijn debuut 'The Wilding', waarmee zijn status als jong literair talent werd bevestigd. Percy schrijft voor Esquire, en zijn artikelen en verhalen zijn ook gepubliceerd in Time, The Wall Street Journal en The Paris Review.

Benjamin Percy - Rode Maan. Vertaling: Luud Dorresteyn en Otto Biersma. Uitgeverij Cargo, 560 pag., € 24,90. ISBN: 978 90 234 7909 3
Op 29 augustus verschij

De trailer van 'Rode maan':

Geen opmerkingen: