26 augustus 2013

Inzicht (nieuws, 2013)

ÜBERBITCH SCHRIJFT THRILLERDEBUUT

Actrice Inge Ipenburg, in een vorig leven überbitch in 'Goede Tijden, Slechte Tijden', maar ook - in 2011 - voorzitter van de Gouden Stropjury, waagt nu zelf een poging in het spannende genre. Na ruim twee jaar schrijven, schrappen en schaven is haar debuutroman 'Het gerecht' voltooid. Agentschap Het kantoortje van Remco gaat haar boek proberen te slijten aan uitgeverijen.

Remco Volkers van het agentschap is in een persbericht zo vol loftuitingen over de schrijfcapaciteiten van Ipenburg dat je ogen er pijn van doen. Vanzelfsprekend is 'Het gerecht' 'een spannend, actueel en geestig boek, dat de lezer tot aan de laatste pagina's in het ongewisse laat over de afloop'. ,,Ik had Inge drie jaar geleden gevraagd als juryvoorzitter van de Gouden Strop'', aldus Volkers. ,,Wat Inge als actrice extra meebracht was een gedegen inzicht in de psychologie van personages. Als geen ander wist zij dat handelingen, gedrag, maar ook zaken als taalgebruik en uiterlijk een personage tot een kloppend geheel maken. Die kennis heeft zij nu voor haar debuutroman ingezet. Haast ieder personage is compleet genoeg voor weer een heel eigen verhaal.”

Al tijdens het juryvoorzitterschap raakte Ipenburg geïnspireerd en begon zij voorzichtig aan een verhaal. Ongeveer twee jaar geleden liet ze Volkers de eerste hoofdstukken lezen. ,,Die waren veelbelovend.”

'Het gerecht' vertelt over Sandra Hazelaar, een voormalig actrice, die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar eigen cateringbedrijfje en Keukenrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. De verkrachter is niemand minder dan de bekende advocaat mr. Joachim Hansson. Sandra zet alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren en de strafpleiter achter de tralies te laten krijgen. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. 

Het kantoortje van Remco begon in 2006 als extern te betrekken pr-bureau voor het boekenvak. Sinds anderhalf jaar werkt Het kantoortje ook als literair agent. Eind september kunnen uitgevers het manuscript van Ipenburg in de brievenbus verwachten. 

Geen opmerkingen: