08 augustus 2013

Gesignaleerd 232 (nieuws, 2013)

vers van het mes!

SANDRINE JOLIE - SOIXANTE NEUF

Bij uitgeverij Marmer is verschenen 'Soixante Neuf' van Sandrine Jolie. Volgens de uitgever gaat het hier om het eerste deel in - what's in a name - G-serie, 'een reeks thrillers waarin misdaad en erotiek op een even subtiele als opwindende wijze worden gecombineerd'.

Als in seksclub 'Soixante Neuf' kort na elkaar twee lijken worden gevonden in posities uit de Kamasutra, besluit de politie tot een uiterst geheime undercoveroperatie. Agente Sanne Romeijn wordt teruggeroepen van vakantie. Zij is de enige die als luxe callgirl kan infiltreren om te achterhalen wie de Kamasutra-killer is en waarom de slachtoffers zo zijn achtergelaten.

Na haar geslaagde sollicitatie bij eigenaar Ramses Barbino wordt Sandy G. al snel een van de populairste meisjes van de club. Om de moordenaar te kunnen ontmaskeren moet Sanne ver gaan. Juist als ze denkt de dader op het spoor te zijn, valt er een nieuw slachtoffer.

Eerder dit jaar meldde uitgeverij Marmer dat Sandrine Jolie van Nederlands-Belgische afkomst is, de studies Rechten en Nederlandse taal- en letterkunde heeft afgerond en dertien jaar lang voor een rechtbank heeft gewerkt. Maar dit curriculum vitae was van begin tot eind gelogen. In een persbericht geeft uitgever Marc van Gisbergen toe dat de auteur achter deze reeks dezelfde is als degene die de vakantiethrillers van Linda van Rijn volschrijft. Wat wel waar is, is dat 'Soixante Neuf' geredigeerd is door Karin Dienaar. En die is weer getrouwd met Van Gisbergen. Maar dat is gewoon toeval natuurlijk...

Sandrine Jolie - Soixante Neuf. Uitgeverij Marmer, 236 pag., € 15,00. ISBN 978 94 6068 690 0

Geen opmerkingen: